Over

Mijn naam is Desiree Rouleaux

Binnen mijn werk vind ik het erg belangrijk om naar de totale mens te kijken. Wat beweegt een mens nu letterlijk maar ook figuurlijk. Niet alleen kijken naar de klacht maar ook naar de mens achter de klacht. En waar zit de kern van het probleem; niet de symptomen behandelen, maar de oorzaak!

Tijdens mijn werk kwam ik er al vroeg achter dat geest en lichaam nauw met elkaar verbonden zijn. Eerst ben ik me gaan verdiepen in sensomotorische integratie.  Hierin leer je hoe mensen waarnemen, ofwel hun zintuigen gebruiken, en hoe ze daar met bewegen op reageren. Hoe mensen waarnemen wordt echter sterk beïnvloed door hoe ze er op mentaal en fysiek vlak aan toe zijn. Om me hier verder in te verdiepen ben ik vervolgens de opleiding psychosomatische fysiotherapie gaan doen. Omdat we ook onderdeel zijn van een sociaal systeem, wat een belangrijke invloed heeft op hoe we reageren op de wereld om ons heen, heb ik de opleiding tot psychodrama-therapeut gedaan.

Ikzelf ben getrouwd en moeder van twee kinderen. In 1998 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeute en in 2013 als psychosomatische fysiotherapeute.  In 2021 heb ik de opleiding tot psychodrama-therapeut afgerond. Ik heb 11 jaar in een instelling gewerkt, de eerste jaren gecombineerd met werken in een praktijk en daarna 9 jaar in een praktijk gewerkt. Sinds 2019 werk ik zelfstandig. Aangezien ik mij wil blijven bekwamen, volg ik met grote regelmaat nieuwe cursussen en trainingen.